VACVAC Journal

Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?
08 juni, 2021

Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?

Hvordan definerer vi zero-waste/deadstock hos VACVAC studio? Og hvordan bruger vi det.

Jeg har skrevet om det før, men jeg giver gerne en mere uddybet version - den får du her.

Zero-waste er et efterhånden godt brugt ord, indenfor mange brancher. I tekstil industrien, og hos brands bliver det ofte brugt i betydningen af "ingen spild". Men hvordan ingen spild og er der overhovedet hold i det?

Hos VACVAC vil gerne give et indblik i hvordan vi arbejder med tekstilerne, og hvad zero-waste er hos os. 

Helt overordnet startede VACVAC med det koncept udelukkende, at producere fra overskudstekstiler -altså tekstiler, der enten ville blive smidt ud eller brændt. Populært også kaldet deadstock. Og det koncept har vi holdt fast i, og disse kollektioner sælges udelukkende på webshoppen, med mindre andet giver mening. 

For os er der to grene vi skal følge, og som så i sidste ende samles. Zero-waste og deadstock (overskudstekstiler).

Lad os starte med deadstock. Deadstock er som sagt en betegnelse for overskudsstoffer. Og hvor kommer de så fra, tænker du måske? De mange meter overskudsstoffer stammer fra større produktioner, hvor der kan blive en god rest tilbage. Og hele misæren omkring deadstock ligger i, om det fra leverandørens side (fabrikken) er noget de med vilje overproducerer, for så efterfølgende at sælge som deadstock, for så går idéen lidt af det. 
Når du laver en ordre, har man en kontrakt omkring overproduktion, vores hedder maks 3%. Det betyder, at leverandøren kan tillade sig at adde 3% mere til ordren, for netop at bruge alt stoffet. Leverandøren burde kunne ramme forbrug af stof ret godt på denne måde, så der netop ikke er noget tilovers. 

Men gør de så ikke det hver gang for at tjene penge? Både ja og nej. For leverandøren handler det om, at de ikke vil ende op med for lidt, og ikke kunne levere den fulde ordre. Og derfor giver det dem noget råderum at kunne producere nok og evt. bruge de sidste meter og adde dem til ordren. 

Og her kommer så den løftede pegefinger, for hvornår er det påtaget overproduktion? Hvornår er det ikke længere deadstock - det vi vil betegne som deadstock. 
Hos VACVAC tager vi det case by case. Men kommer der en leverandør og tilbyder os 400kg jersey, bliver det et nej tak. Det er i vores øjne ikke deadstock, men blot stock-varer. Altså stoffer de har på lager. Det kan sagtens være fra en reel produktion, men 400kg jersey er meget at ramme ved siden af og her ville alle alarmklokker ringe hos os. 
Ofte spørger vi ind til historien; hvor kommer det fra? Hvorfor er der så meget? Hvad gik galt? - og her må man gå med mavefornemmelsen. For det skal ikke blive en business for leverandørerne at overproducere med vilje. Vi vil ikke have overproduktion, men vi vil heller ikke have spild. 

De af Jer der har fulgt med hos VACVAC noget tid kender til vores årlige merinould kollektion - den er noget af et tilløbsstykke og er typisk noget vi har arbejdet på et helt år, inden den rammer webshoppen. Her er vi nede i kun at have 7kg uld i nogle af farverne, og dét er lidt af et puslespil. Det er som oftest i de mængder vi arbejder i, og her kan vi være 100% sikre på, at det er deadstock. Og det kommer fra vores meget kære hovedleverandør, som igennem et år, går og samler små bunker af merinould sammen til os. Noget de ellers ville have smidt ud, for ingen andre gider at købe det - det er for omkostningsrigt tidsmæssigt. 
Og kæmpe krammer til vores dygtige damer og mænd på systuer og de andre afdelinger, der faktisk vil bruge tid på at lave "2 af dem, 7 af dem, og 5 af dem". Men det gider de, for de vil også gerne bruge alt, og give det liv. 

 

Zero-waste hos VACVAC dækker, som ordet siger, over mindre spild. Og går hånd i hånd med deadstock konceptet.
Ved at bruge deadstock stoffer bruger vi alt, og det går ikke til spilde. Og så igen ikke alt, for der vil altid være spild, det kan ikke undgås. Jo jo, så er der nogle der genanvender, men det er en helt andet snak.

Når vi producerer og bruger stofferne er der så lidt tilbage, at vi snakker strimler, og er der større stykker, som ikke kan blive til en hel style gemmer vores leverandør det. Det gør de på opfordring fra os, da vi så bruger det til proto prøver. Ofte er en protoprøve (den aller første prøve vi får på en ny style) udelukkende for fit og sy-færdigheder, og her er det ligegyldigt hvilken farve eller kvalitet det er, bare det er nogenlunde det samme - tykkelse, fald, stræk mm spiller ind i fittingen. Og er der fx en meter tilbage, har vi bedt om at få det sendt med, sammen med kollektionen, så har vi selv brugt det til sy-projekter eller andet. Noget nyt på tegnebrættet er lapper - mending kit som kan bruges i tilfælde af huller. - for det skal gerne holde længst muligt, det kære tøj. 

Vi er ude i petitesserne når vi snakker spild hos VACVAC, vi bruger alt hvad vi kan, på bedst mulige vis, hvor det giver mening. Men vi kan altid blive bedre, og det arbejder vi løbende med. 

Så derfor, når vi siger unika kollektioner og bruger betegnelser som zero-waste så er det ud fra ovenstående. Du kan være helt sikker på at køber du de små helt særlige kollektioner hos os, er du en af få, der har det. 

 

Sommerhilsner fra produktionen - Signe

 

Læs mere...

Tiden efter optagelse, VACVAC studio
14 januar, 2021

Tiden efter optagelse, VACVAC studio

Her kommer en af de gode historier om en lille iværksættervirksomhed, der i det sidste halve år har oplevet en succes, som desværre kun er få forundt grundet den verdensomspændende pandemi. Igen vil jeg gerne udtrykke min største medfølelse for alle Jer, der har måtte opgive Jeres drømme og på den ene eller anden måde er blevet ramt ekstra hårdt.

Historien handler om VACVAC studio. 

VACVAC studio har i den grad oplevet fremgang det sidste halve år. Vi fik ikke den ene investering - og heldigvis for det - for så fik vi en anden. Ikke mange uger efter optagelserne dukkede det perfekte match op. Og det blev til et ja tak fra begges sider. 

Vi har nu nogle investorer, der forstår vores koncept og alvoren i en broget tekstilbranche. Jeg er stadig boss i egen biks, og det er fuldstændig essentielt for mig, for sådan arbejder jeg bedst. VACVAC er langt fra færdig med at "gøre det anderledes", og 2021 bliver uden sammenligning helt og aldeles skelsættende for vores arbejde på den anden side af jorden, primært i Bangladesh. Det kan ikke undgås, for mig i hvert fald, at få en personlig relation til mine leverandører, og det vil nogle måske mene er uklogt, men for mig giver det mening. Jeg vil faktisk ikke undvære den.

VACVAC studio er i gang med at blive GOTS-certificeret, hvilket vi er mere end bare stolte af. Det giver os helt nye muligheder, og med den første kollektion i sensommeren 2021 åbner vi op for engrossalg. Det er noget med croissanter, hvis det siger Jer noget?

Med lanceringen af engros Croissant Love kollektionen (en del af vores Better Basic koncept), har vi også en anden agenda. Og vi håber og tror på, at både detailen og slutforbrugeren er klar til at tage et fælles ansvar.

”Et stærkt bæredygtighedsfokus er helt essentielt, for vi er alle med til at sætte et stort fedt fodaftryk hos både mennesker og miljøet, når vi producerer og forbruger tøj. Vi må alle tage ansvar og træffe de bedste beslutninger – såvel producenter som leverandører, detailen og slutforbrugere.” - Signe, ejer VACVAC studio

VACVAC studio er blevet flere "på kontoret". Mine investorer kommer med en god, grundlæggende tillid til og tro på mennesker. Oveni har de en knowledge på områder, hvor min egen gevaldigt halter. Match made in heaven! Dag for dag bliver brandets identitet stærkere, og jeg bliver mere sikker i den rejse, jeg forventer og vil have med VACVAC studio. Stille og roligt vokser virksomheden, ikke for meget, ikke for lidt, lige tilpas. Og det føles godt. 

2021 byder selvfølgelig på nogle collabs; nogle I allerede kender til med nyt design, og som jeg personligt er lykkelig for havnede lige hos mig - Og så nogle nye, hvoraf der især er et bestemt, jeg glæder mig umådeligt til. Jeg er glad og taknemmelig for alle de dygtige damer, der har kigget min vej og fundet mig og VACVAC studio interessant. For ja, det er af uransaglige årsager (ironi kan forekomme) kvinder, der finder børnetøj mest interessant. 

Og så lige en kæmpe tak til de få men hamrende dygtige, der arbejder tæt sammen med mig, og som gang på gang redder min bagdel og samler op, der hvor jeg glemmer eller ikke har tiden. Og ikke at forglemme mine ambassadører, som har en kæmpe andel i den succes, der er tilkommet VACVAC studio. 

Tak for at finde VACVAC studio interessant og kigge vores vej. Jeg lover Jer, at vi gør os umage med vores målsætninger. Vi kan altid blive bedre. Vi kan og skal udvikle os. Måske du er blevet nysgerrig på, hvordan tingene reelt forholder sig i tekstilbranchen? - så følg gerne med på vores Instragram @vacvacstudio. Her går vi ofte backstage i vores arbejde og ligeledes serverer den rå virkelighed. 

 

Signe, ejer VACVAC studio

Læs mere...

VACVAC, 2år efter
11 januar, 2021

VACVAC, 2år efter

Vi runder snart de to gyldne år, de to år jeg gav mig selv, før der skulle være god belæg for at fortsætte og "en mening med galskaben", som man siger. VACVAC studio fik sit navn i februar 2019.

Det startede ud som et lille projekt, en lille summen i maven der fortalte at jeg måtte gøre noget andet for branchen. Tage mit ansvar, når nu jeg kender til virkeligheden. Jeg kunne ikke være ligeglad. Hvis jeg bare kunne gøre noget godt for nogle af mine medmennesker, der dag ud og dag ind sidder og slider i det på den anden side af jorden, for at du og jeg kan få tøj på kroppen. Og til en løn og nogle arbejdsvilkår vi herhjemme ville grine af. 

VACVAC studio fandt stille og rolig, men målfast, sin vej frem i verden. Konceptet går på overskudsstoffer -det gav mening ifht. til at spare på ressourcerne, og små kollektioner så sit lys. (så længe du ved hvad du gør og det er de helt små partier, ellers kommer du hurtigt til at støtte en helt andet business, hvor leverandørerne med vilje overproducerer).
Første kollektion landede i foråret 2019. Dernæst en merino uldkollektion i efteråret og herefter en overtøjs kollektion i fleeceuld vinteren samme år.

Og konceptet? - hvorfor deadstock, som det kaldes? Det er der 2 gode grunde til. For mig giver det mig muligheden for at støtte leverandøren med betaling af stoffer han/hun ikke ville kunne sælge pga. de meget få meter der er tilgængelige. Dernæst bruger vi materialer der allerede er, og "sparer" derfor miljøet for endnu mere belastning. Og! - så er alle VACVAC zero-waste styles helt unikke,  og du kan være sikker på, at du er én af få der ejer denne style.

 

Back on track!...
Jeg står i dag med en virkelighed og et brand, der på alle mulige måder giver mig blod på tanden for jeg har, sammen med jer, netop gjort (og løbende gør) den forskel jeg hardcore gik efter. Vi har givet de kære leverandører og hele deres team gode oplevelser. De er blevet respekteret som ligesindede mennesker, dygtige håndværkere med en viden om tekstiler som kun de færreste kan prale med. Grundstenen er et godt solidt samarbejde. Og det stopper heldigvis ikke her. 
2020 har været hæsblæsende, det kan vi vist alle blive enige om. Og jeg føler med alle der har lidt.

VACVAC er vokset. Faktisk så meget de sidste to kvartaler, at flere små fejringer har måtte samles til én (når vi har husket at gøre det). Og ofte har det været direkte fra et flueben på business- bucketlisten til det næste. Sikke et efterår og vinter! Og tænk sig, at I, alle Jer der køber VACVAC, bevidst eller ubevidst, står sammen om bedre vilkår i en ellers alt for broget tekstilbranche. Det giver mig en tro på, at I som forbrugere forholder Jer kritiske og stiller spørgsmål. Lov mig at gøre det. 

VACVAC slutter 2020 af med et væld af muligheder og helt nye tanker og målsætninger for 2021. Jeg glæder mig!  VACVAC har fået en investering, et hold i ryggen, nogle med en knowledge jeg kommer til gøre godt brug af, og som deler mine værdier for den verden vi lever i. Noget i retning af, at tingene skal gøres ordentligt. 

Og hvad kommer 2021 så til at byde på fra os af? - I hvert fald en GOTS certificering, sådan at vi sikrer gode forhold for alle i værdikæden, og så går vi engros - sådan for alvor!

Ønsker Jer alle et lyst og godt nyt år! ( det kan næsten kun blive bedre, ikke?). Og så lover jeg, at når foråret kigger frem, og vi alle får lidt sol på næsen, så bliver alting bare bedre. 

 

KH Signe

 

 

 

 

Læs mere...

Det dér med at udligne sit "fodaftryk"
28 september, 2020

Det dér med at udligne sit "fodaftryk"

 

Jeg har i længere tid gået og tænkt hvor og hvordan VACVAC gerne vil gøre en forskel. Tidligere har vi støttet danske tiltag, men efter mange tanker er jeg kommet frem til, at det helt rigtige er, at gøre en forskel dér hvor vi sætter vores fodaftryk på miljøet, og dér hvor vores produktioner bliver til af dygtige nænsomme hænder.

Derfor har jeg været i tæt kontakt med vores største leverandørs ejer, og fortalt ham om mine tanker. Han er glad og en smule benovet over, at jeg gerne vil yde noget ekstra i form af økonomisk støtte til et projekt vi bliver enige om. Et eller andet sted syntes jeg faktisk det burde være en selvfølge, menneskene i Bangladesh har - lad os sige - nogle levestandarter vi herhjemme ikke ville ønske for nogle. Og kan jeg (sammen med jer) gøre bare en smule, vil min samvittighed være mindre tyngende og mit smil meget bredere. 

Jeg skal dog forsikre om, at systuen her er GOTS certificeret, og derfor er de allerede nået langt ifht. socialt ansvar som er VACVACs top prioritet. Vi ville fx aldrig være glade for økologisk bomuld, hvis ikke de ansatte har det godt og bliver passet på, når de er på arbejde. Så kan økologi være ligegyldig - spørger du mig! Så menneskene først, og miljøet som nummer to. Og heldigvis kan vi som oftest kombinere de to, win win.

Mit udgangspunkt for snakken omkring en form for social støtte, blev som sagt mødt med glæde, og det kan jeg da om noget forstå når nogle af punkterne hedder "nutrition program" og "pure drinking water facilities at home".

Ejeren vil meget gerne kunne give alle ansatte (ca 500stk) et æg og et glas mælk når de møder ind om morgenen for at være sikker på, at de alle får bare nogle af de proteiner de skal have i løbet af en dag. - for nej, de ansatte har hverken råd til, eller prioriterer anderledes, fx skolegang til deres børn op imod dagsrationer af mad. 
Derudover er det langt fra alle der har mulighed for, at komme til rent drikkevand i deres hjem. Faktisk ingen af dem, er hans, ejerens, umiddelbare bud. Han vil gerne hjælpe til, at alle ansatte for en maskine/beholder, der renser vandet, som de hver især kan have stående derhjemme.
Det her er om sagt en af de arbejdspladser som ligger i toppen.  - tør du tænke på hvordan forholdene er på fabrikker der ikke er certificerede? Og ligeledes hvilken "leve"-løn de ansatte får på ikke-certificerede fabrikker? - de mennesker der reelt laver din T-shirt og dagligt er i kontakt med oftest skadelige kemikalier. Eller ikke har det nødvendige lys under sit arbejde, ikke har de nødvendige pauser, ikke har ordnede toiletforhold, ikke har mulighed for at få passet deres børn mens de er på arbejde og bare går, hver eneste dag, og håber på, at de er ok, når de engang kommer hjem efter en 12 timers lang arbejdsdag.  

Og der er mere endnu...læs blot længere nede. - læs gerne og få et indtryk af, hvordan det ser ud, de gode steder. Jeg håber, at du bliver overrasket, og jeg håber, at det får dig til, at undres og stå tilbage med en masse spørgsmål. Jeg vil så gere have dig som slutforbruger til, at STILLE KRAV.
Stille krav til det tøj du går med - for medmindre du går nøgen rundt (feel free), så bidrager du til denne mølle. Spørgsmålet er bare hvor vi støtter og hvad vi støtter. 

Fra vores leverandør i Bangladesh:

Dear Signe,

Thanks for your good thoughts to launch a project with us for our workers well-being.

However, currently we are providing below facilities to our workers as a part of our CSR activities:

* Free transportation for the workers: We run 5 busses to pick up and drop our workers from the
highway for free-of-cost.
* Free sanitary napkin for female workers: During working hours female workers get free sanitary
napkin from our company.
* Family Planning Corner: With cooperation with Ministry of Family Planning Bangladesh, we are
operating a ‘family planning corner’ where we are providing family planning materials for free.
* Fair Price Shop: Very soon we are going to operate a ‘Fair Price Shop’ in our factory premises so
that our workers can buy non-perishable items when they need it in wholesale price.
* Skill training: We are providing training to our workers for basic skills, up-skilling and re-skilling
for free-of-cost.

Your idea on running a school is not feasible because they are not living in dormitory. They are living nearby villages and it is not possible to operate a school for their kids. However, I have several projects
in mind to operate in future. If you wish you can take care of any of the whole projects in the name of
‘VAC VAC Studio’ or partial donation to begin with. Here are the list of our upcoming projects:

* Providing healthy lunch to the workers: Currently they are bringing their food from home. We have plan
to serve lunch to them if we can have enough money. The lunch will cost USD 1,- /person, a day.

* Cervical Cancer Vaccination Program: I have a program in mind for our female employees. Due to their poor living standard many of the female workers suffering with cervical cancer. We want to launch a program for the vaccination. It will cost around USD 50,- per person. Yearly budget is approx. USD 15000,-

* Child Care Centre: We have a child care centre in the factory, but it is not yet fully running due to fund shortage. If you want you can run this child care centre. It will cost you around USD 2500,- per year.

* Nutrition Program: Since the workers are getting poor salaries, so they need support for their nutrition program. We like to provide an egg and a glass of milk everyday at the factory. It will cost around USD 50.000,- per year. To begin this program, we can provide an egg everyday and it will cost around USD 20.000,- per year.

* Higher Study Scholarship Program: Many of our workers kids are unable to continue their higher study due to monetary support. You can provide them higher study support scholarship program. I am not sure about this cost. But let’s say if you want to support 10 students every year, it will cost around USD 10.000,- for non-technical higher education.

* Mother @ works: You can support mother@works program at our factory. Every year, average 10-15 women go for maternity leave. We pay them wages as per law which is for 16 weeks. But during this period they need more support for their newborn kids, which is not enough from what we support as per law. Here you can provide a support to those women. Let’s say for one year support for each new born baby you can provide USD 1000,- per new born kid for their
basic commodities like milk, diaper etc.

* Pure Drinking Water facilities at home: Since the workers are not financially solvent, so they don’t have enough facility at home for pure drinking water. Shortly, we are going to signup with Unilever Bangladesh to support the workers to buy water purifier for their in an affordable price. I am sure, still not every worker can afford that. It costs like USD 50,-/machine. You can donate this machine to every worker to support pure drinking water facility at home. Though it may costs for you a lot for all workers, but you can start with 100 workers who can win from lotter this year. So every year you can donate 100 of these. This is
just an idea, you can decide based on your budget.

So these all are for your ready reference and food for thoughts. Just let me know which idea you liked and want to come forward. We can also promote our collaboration largely in local media and may be you can also find TV media from Denmark can be travelled with you.

Keep thinking and stay safe. Probably we have to launch it after life become normal when we can win
against COVID-19. ******

 

Hvad tænker du? - ja, man har lyst til at hjælpe med det hele, den følelse sidder jeg med lige nu. - og vil gøre fremadrettet. 

Men hvor skal vi starte? - jeg føler et kæmpe ansvar for at udligne det pres vi alle som tøj forbrugere giver disse kære mennesker. 

 

 

Og de her projekter, mange af dem vil vi, her i DK, tage for givet. Rent drikkevand? Et æg til morgenmad? Penge under barsel? Skole til vores børn?

 

Kom gerne med dit input under billedet i feeded på IG. Hvad syntes du er vigtigst?

Kh Signe, VACVAC studio

 

 

 

Læs mere...

Hvor meget tror du, at syersken tjener på din T-shirt?
21 september, 2020

Hvor meget tror du, at syersken tjener på din T-shirt?

 

Bedre sent end aldrig (jeg havde lovet jer det her i fredags). Og faktisk er det fordi jeg midt i det først tænkte blogindlæg bestemte mig for, at lave to, for at skille tingene lidt ad. Jeg kan ævle og skrive løs om dette emne nonstop så jeg prøver, at indsnævre til måske en smule hårde facts, men også reelle. Og spiselige, for hvis ikke det er nemt og ligetil, og på et plan som rammer jeres hverdags ræs, får jeg nok ikke rykket ved så meget. (som jo ER min hensigt).

Jeg får tit spørgsmål omkring økonomien i tøj produktion, og lad mig sige det sådan her - det er i hvert fald ikke dem der nok burde have dine dyrt tjente kroner og ører, der får dem, når du går ud og spenderer penge på tøj, til både dig selv, mand, kone, børn og gaver. For det meste. 

 

Lige et lille eksempel, at tygge på. Hvis du køber en T-shirt til 89,-, hvor meget tror du lander hos de mennesker der reelt sidder og laver et stykke håndarbejde? 
Lad os sige, at mark-uppen fra brand til butik hedder 2,7 (meget almindeligt 2,5-3). Det giver 32,96 - det er den pris butikken/webshoppen betaler for, at få T-shirten. Brandet skal også tjene noget.
Lad os sige, at brandet har en mark-up på bare 2,5, altså har brandet betalt 13,184,- DKK pr t-shirt. Heri ligger, alt efter hvor det er produceret, måske nok både told (12%) og fragtpris. 

Lad os sige, at told og fragt tilsammen udgør 3kr pr stk. Så står vi tilbage med 10,18 DKK til leverandøren OG de ansatte. De er måske 30 pers der har været inde over produktionen, alt efter størrelse (antal, effekter på tøjet, underleverandører mm). Det er sådan ca 34ører til hver pr T-shirt. 

Hvad siger du til, at tjene 34ører for en T-shirt du har lavet med dine hænder?

(dette regnestykke er blot et eksempel og ikke noget jeg har taget nogle steder fra, men det er stadig sådan udregningerne er, overordnet).

Måske du sidder og er en smule målløs lige nu? - det er jeg glad for, for så har jeg nået et delmål. 
Jeg mener jo, at det første ansvar der kan placeres, er hos brandet, men! - hvis ikke du som forbruger STILLER KRAV til social ansvarlighed, er der desværre en masse brands der ikke føler sig tvunget, hverken på samvittigheden eller på pengepungen til at passe på de mennesker, der sidder og producerer dit og mit og vores børns tøj.  

Jeg er ikke ude efter, at pege fingre af nogle. Det ville jeg simpelthen aldrig kunne nå til bunds i (sorry). Jeg laver dette blogopslag, for at få dig, som forbruger til, at tænke en ekstra gang, og så for pokker, at stille krav. Spørg! Og bed om gennemsigtighed. Jeg ved, at det kan være en jungle. Det kan det også for mig. Det er vanvittigt svært at gennemskue alt for store dele af tekstilindustriens CSR agendaer. Og en ting er hvad de gerne vil, noget andet er, hvad de reelt gør. Der er forskel. Lad dig endelig ikke blive forblændet.

Jeg håber, dette skriv har sat lidt tanker i gang. Jeg ved godt, at du ikke sadler om fra i morgen af, og jeg ved også godt, at det er svært at vide hvad der er godt og skidt og til det må jeg hellere lave et andet indlæg, en anden dag. 

Men start måske med dén her: Køb hellere én eller to gode (til ja, en højere pris, gerne certificerede, eller fra brands med gennemsigtig agenda!), end 6 (lige nu) gode, og billige, men om 6 uger grimme efter 2 vaske og så uinteressante. Prøv!

Og lige én anden ting: dyrt er ikke ens betydende med godt. I flere tilfælde tjener BRANDET blot mere. Gå efter gennemsigtigheden og certificeringer, så er du sikker på, at pengene lander et godt sted.

Smid gerne jeres tanker og spørgsmål på billedet på IG, det ville jeg være glad for. 

Tak for at læse med. 

KH Signe

Læs mere...

Sådan bliver VACVAC styles til
04 september, 2020

Et kig ind i vores produktion - Sådan bliver VACVAC styles til

Vi har længe gerne ville vise jer billeder fra vores leverandør i Bangladesh. Og nu er vi så heldige at han har tilsendt os de dejligste billeder fra produktionen af AW19 kollektionen. Disse billeder skal I jo også have lov at se; alt fra udskæring af merino ulden til påsætning af hangtags og pakning af alle VACVAC styles. 

Læs mere...

GOTS certificeret merino uld
19 august, 2020

Økologisk merino uld - Sådan bliver vores uld til

Økologisk merino uld - Sådan bliver vores uld til

Læs mere...

VACVAC Studio teamer op med influencer, Christine Egholm, i nyt designsamarbejde
24 juni, 2020

VACVAC Studio teamer op med influencer, Christine Egholm, i nyt designsamarbejde

VACVAC Studio teamer op med influencer, Christine Egholm

Læs mere...

Coffescrub DIY - face and body
30 maj, 2020

Coffescrub DIY - face and body

COFFEESCRUB DIY - face and body

Læs mere...

DIY Bloomers / Rompers
17 maj, 2020

DIY Bloomers / Rompers

DIY Bloomers / Rompers

Læs mere...

Et print får liv
14 maj, 2020

Et print får liv

Et print får liv

Læs mere...

Fra England til Danmark til Tyskland. Når tøj går i arv.
10 maj, 2020

Fra England til Danmark til Tyskland. Når tøj går i arv.

Fra England til Danmark til Tyskland. Når tøj går i arv.

Læs mere...

Gurkemeje - sommerens farve!
23 april, 2020

Gurkemeje - sommerens farve!

Gurkemeje - sommerens farve!

Læs mere...

Sommerens upcycle nederdel
19 april, 2020

Sommerens upcycle nederdel

Sommerens upcycle nederdel

Læs mere...

Avokado indfarvning
12 april, 2020

Avokado indfarvning

Avokado indfarvning

Læs mere...

Hvordan zero-waste?
03 april, 2020

Hvordan zero-waste?

Hvordan zero-waste?

Læs mere...

Indfarvning med kaffe
13 marts, 2020

Indfarvning med kaffe

Indfarvning med kaffe

Læs mere...

VACVAC Studio lancerer ny bæredygtig SS20 kollektion
11 marts, 2020

VACVAC Studio lancerer ny bæredygtig SS20 kollektion

VACVAC Studio lancerer ny bæredygtig SS20 kollektion

Læs mere...

VACVAC lancerer nu en mummy style
11 februar, 2020

VACVAC lancerer nu en mummy style

NYHED! - VACVAC lancerer nu en mummy style

 

Læs mere...

Hos VACVAC finder du bæredygtigt børnetøj
27 januar, 2020

VACVAC Studio beskrevet på 100 ord

VACVAC Studio stræber efter at gøre det grønt i en ellers snavset tekstil branche. Ved at opkøbe luksus rest stoffer i merino uld, økologisk bomuld og bambus, sikrer de den bedste kvalitet og med en zero-waste tilgang til produktionen. VACVAC bruger kun certificerede producenter hvor socialt ansvar er helt i top hos alle medarbejdere. 
 

Hos VACVAC finder du bæredygtigt børnetøj i størrelserne 50-134 (152), hvor design og funktionalitet er i højsæde, og med den tanke at tøjet gerne må gå i arv til mindre søskende for at mindske spild. Der lanceres desuden enkelte mommy styles i løbet af året, så mor også kan være bæredygtig.

Billede lånt af @Karinabak

Læs mere...

Hvordan er VACVAC studio bæredygtige?
27 januar, 2020

Hvordan er VACVAC studio bæredygtige?

Hvordan er VACVAC studio bæredygtige?

Læs med for at forstå hvad vi gør for at være bæredygtige i tekstilbranchen.

Læs mere...