Fri fragt til pakkeshop over 599dkk i DK - 1-2 hverdage

Materialefilosofi


Materialefilosofi
Designet til brug Hos VACVAC studio arbejder vi først og fremmest ud fra den grundpræmis, at vi designer til brug. Det kan lyde banalt, men i øjeblikket er der stigende fokus på at designe til genanvendelse - blandt andet ved at man skyer blandingsmaterialer. Faktum er dog, at det fortsat er forsvindende lidt tøj, der overhovedet genanvendes til nyt, og derfor vægter vi i stedet at designe på baggrund af funktion og holdbarhed.
Godt børnetøj kræver nemlig lidt ekstra, hvad angår bevægelsesfrihed, og samtidigt vaskes det uvilkårligt lidt hyppigere - og den hyppige vask kan desværre betyde, at især bomuldstekstiler opnår en særlig tørhed, der hverken er komfortabel eller klædelig. Derfor vil du også kunne opleve, at nogle af vores GOTS-certificerede Better Basic-styles er tilsat en lille smule elastane eller endda FSC-certificeret viskose, for at give dem de helt rigtige egenskaber. Vores tese er nemlig, at lækkert tøj, der opretholder både blødhed, farveægthed og facon over tid, har gode forudsætninger for et langt brugsliv.
Vores materialer falder overordnet under to kategorier, GOTS-certificeret økologiske og reel deadstock, og fælles for dem er, at de er testet nøje forud for produktion. Har du spørgsmål til vores materialer, er du i øvrigt altid velkommen til at kontakte os på info@vacvac.dk.
 
Vores materialer
Global Organic Textile Standard (GOTS) GOTS er den førende internationale standard for økologiske tekstiler, og stiller en lang række krav til alt fra fibersporbarhed og -indhold, spildminimering, kemikaliebrug og spildevandshåndtering til tekstilets holdbarhed og de sociale arbejdsforhold i hele produktets værdikæde - hele vejen fra fiberen på marken til den færdige beklædningsgenstand. På den måde er der tale om en holistisk certificering, hvor vi som brand, også skal kunne dokumentere, at vi arbejder i henhold til kravene. Vi er certificeret af Control Union og har licensnummer CU1094019.
Når vi har valgt at lade os GOTS-certificere, sker det således på baggrund af certificeringens fokus på både mennesker og miljø, og som børnetøjsbrand finder vi stor tryghed i at vide, at vores produkter er testet i henhold til strikse kemikalie-krav, således at din og dit barns sundhed også er i centrum.
Under GOTS findes der to “grader”, hvoraf den første, “Organic”, kræver, at det færdige produkt indeholder 95-100% økologiske fibre, men “made with Organic” stiller krav om, at minimum 70-95% af tekstilet skal bestå af økologiske fibre. Begge giver os mulighed for at arbejde med tøjets funktionalitet, uden at gå på kompromis med ansvarligheden - og ingen af de to tillader i øvrigt iblanding af konventionelle bomuldsfibre.
 
Zero-waste / Deadstock
“Deadstock” er en overordnet betegnelse for overskudstekstiler, og siden den spæde begyndelse, har vi i VACVAC studio haft et stort fokus på at bruge allerede-eksisterende materialer i vores kollektioner. Det lyder måske meget ligetil og de facto miljøvenligt, men det, at producere ansvarligt i deadstock, kræver en pæn portion omtanke og oprigtighed - især fordi det er vigtigt at sikre, at det man opkøber, faktisk er reelle restmeter, der ikke skaber incitament for fortsat overproduktion.
Derfor opkøber vi kun deadstock, hvis der er ganske få meter tilbage, og kun hos leverandører, vi har tillid til - herunder også, så vi kan vide os sikre på, at tekstilerne lever op til vores sundhedsstandarder. Vi tester i øvrigt også alle vores deadstock-tekstiler nøje ift. deres brugsegenskaber, før vi igangsætter eventuel produktion, og vi søger altid at minimere spild, hvor vi kan.
De begrænsede meter udgør ganske vist en udfordring, da vi ofte kun kan lave ganske få designs og styles i et givent materiale eller farve - men samtidigt er det en af forudsætningerne for, at vi kan være sikre på, at det, vi køber, ellers ville være gået til spilde. Til gengæld, bidrager de mere limiterede deadstock-styles også med et særligt liv til vores kollektioner, og vi synes, at de skaber en skøn synergi med vores Better Basic-styles.
 
Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på info@vacvac.dk