En bæredygtig garderobe

Hos VACVAC studio er bæredygtighed en af de vigtigste værdier. Bæredygtighed er et begreb der indeholder mange nuancer. Vi vil mere end gerne fortælle hvordan VACVAC studio arbejder med netop dette igennem vores produktion af bæredygtigt børnetøj.

Som udgangspunkt vælger vi altid certificerede kvaliteter til vores produktion af børnetøj, altså stof, der på den ene eller andet måde er produceret med mindre kemi og er skånsomt for miljøet. Dog kan vi også vælge at gå “zero-waste” - altså, at bruge reststoffer. I vores øjne er det lige så fornuftigt, hvis ikke mere, at bruge stoffer der allerede eksisterer. På den måde er vi med til at skåne miljøet, da reststoffer sagtens kan være bæredygtigt certificerede. Hvis det er tilfældet, er vi bare endnu mere glade.

VACVAC studio designer bæredygtigt børnetøj. Ud fra det grundlag har vi at gøre med en målgruppe der ikke passer særlig godt på tøjet. Vi mener derfor også at en bæredygtig garderobe til vores børn skal produceres i kvaliteter der kan tåle lidt mere, da børn heldigvis altid vil være børn. Kvaliteter som kan tåle at de vaskes igen og igen og som også kan bruges af flere generationer. Lang holdbarhed ser vi også som ultimativ bæredygtighed.

Med dette for øje vælger vi nogle gange, at tilføje f.eks elasthan eller andet stræk til kvaliteterne, da det er med til at holde bedre på fibrene i stoffet og derfor også formen og overfladen i tøjet. Ved at tilføre f.eks. elasthan i, vil der gå længere tid før der kommer “knæ” i bukserne, og bukserne kan måske så springe en vask over og endda “holde en dag ekstra”. Samtidig er det med til at bevare en pæn overflade og form, så det næste barn i rækken kan få lige så meget glæde af en bæredygtig garderobe i lækre kvaliteter.

En ting er miljøet, men CSR (Corporate Social Responsibility) er en lige så stor del af det, at producere bæredygtigt børnetøj for VACVAC studio. Vi arbejder udelukkende med certificerede bæredygtige leverandører, som også fokuserer på CSR. Kort fortalt sikrer vi os på denne måde, at alle arbejdende omkring vores produktioner har tilgang til alle humanistiske fornødenheder, under hele arbejdsdagen. De bliver behandlet med respekt. Det er endnu et ultimativt krav fra vores side, før vi vil samarbejde.

Vi bestræber os på til enhver tid, at videreudvikle os selv inden for netop bæredygtighed, da tekstilindustrien er skræmmende forurenende. Heldigvis er flere og flere med på idéen og vi håber og tror på en meget mere skånsom tekstilindustri i fremtiden. Ikke om en uge eller om et år. Men måske om 5-10 år.

Vi håber, og gør vores til, at vi bare med en smule stolthed i stemmen en dag kan videregive denne verden til vores børn, som vi alle i fællesskab har været med til at skabe på godt og ondt.