Scrunchie opskrift - DIY

Den er venligst udlånt af @symaskiner.dk

SCRUNCHIES - how to

Det er ingen hemmelighed qua mit job og passion for mindre spild, at jeg ynder at sy scrunchies - de kan bruges på så mange måder, og mulighederne i dem er mange. Én ting er brugsfunktionen, hvor du både kan bruge den til håret, rundt om håndleddet, eller som pynt på en taske mm . - Det er også en god gave,  kreeret med kærlige tanker til modtager, en personlig gave, et lille unika. 

Sådanne gaver ynder jeg at få, jeg sætter pris på tiden der er brugt på den, at den er lavet til mig, ingen har en magen til, og at det lille stykke stof der ellers ville være endt som skrald, nu får et nyt brugsliv.

Faktisk laver min datter og jeg i år to adventskalendere med scrunchies til nogle vi har kær, for de ønsker sig det, og de vil allerhelst eje nogle der kommer fra vores hænder. Og så er det hyggeligt at sidde med symaskine, saks, en god podcast, noget varmt drikkelse og selvfølgelig stof. Apropos stof - Kig i gemmerne, det er ikke meget stof der skal bruges og ellers besøg genbrugsbutikker - det behøver ikke være afklippet metervare stof - det kan også være en bluse, dug eller andet du klipper op. 

 

Måske du har lyst til at kaste dig ud i det? - det er nemt, tager 15min, og et voila!

Herunder gratis opskrift, venligst udlånt af symaskiner.dk / VERITAS Nordic (Lur evt deres instagram for mange andre gode, og nogle gratis, idéer, rene godter)

 

Opskrift:

  • DIY Scrunchies.
  • Med vores guide kan du nemt sy dine egne scrunchies. Vær kreativ i både farve- og tekstilvalg og sæt dit helt eget præg på dine outfits. Du kan med fordel bruge stofrester, kun fantasien sætter grænser! 

 

  • Klip et stykke stof på 45 cmx 14 cm.
  • Fold stoffet på langs med vrangsiden ud af. Sy med 0,5 cm sømrum fra kanten. Start og slut 4 cm fra hver ende.
  • Vend vrangsiden ud.
  • Sy enderne sammen ret med ret, så scrunchien bliver samlet som en ring.
  • Klip et stykke elastik på 20 cm, og træk det gennem stoffet. Vind to knuder på elastikken og stram til.
  • Fold kanterne ned, og sy hullet sammen langs kanten. Færdig. 
  • Ved at sy dine egne ting kan du let upcykle og give dine kreationer dit eget personlige præg.

 

Rigtig god fornøjelse!

Signe

VACVAC 

 

 

Tilbage til blog