Et print får liv

Et print får liv

Et print får liv

Måske du har fulgt lidt med på vores stories og set os vise den her chestnut farvede jersey frem? 

Vi har været heldige. Ikke nok med at der er 90kg, hvilket er en en del meter (som et andet brand har valgt ikke at ville bruge alligevel), så er det også GOTS certificeret, hvilket er den bedste certificering indenfor tekstil, med mennesker og miljø for øje.

Hos VACVAC studio øver vi os i print. Det er ingen hemmelighed at jeg, Signe, er det jeg kalder en smule "print-forskrækket", hvilket for mig betyder, at det hurtigt kan komme til at se meget rodet ud, og et lidt for stort væld af figurer/farver mm. Jeg er helt med på, at børnene elsker det, men jeg har også erfaret, at disse print (jeg tror I mødre ved hvilke jeg mener) er forholdsvis tidsbegrænsede - som oftest en trend-vare. Altså, er printet ikke et hit om måske et halvt år. 

Vi vil gerne ramme noget mere tidsløst, både i farver og form. Noget som vil kunne gå i arv og bruges igen og igen. 
Og kage og andre søde sager kommer vi jo aldrig rigtig udenom. Derfor - velkommen til vores nyeste skud på stammen - Donut printet.

Donut printet så dagens lys for et par måneder siden, da vi fra vores leverandør fik et go til, at lave AOP (all over print) print på halvdelen af vores 90kg chestnut print. Se dét havde vi ikke regnet med, da det er meget meget få meter at begynde at printe på. Bevares, 60 meter stof er da meget, men normalt sakl man op i flere hundrede meter før en leverandør "gider" at gå i gang med processen. Men ikke vores leverandør - de lever og ånder nemlig for samme værdier som vi gør. Og bruger gerne ekstra kræfter på et godt design og håndværk, der giver tøjet ekstra leveår. 

De første spæde streger bliver sat, da vi endelig har fundet frem til motivet. Og tro mig, vi har været meget igennem. Vi valgte at gå med noget som ikke kun mødrene ville syntes om, men også giver smil hos børnene.

Og farverne. Vi lavede flere forskellige muligheder, men endte med kun én fyldfarve. Vi havde faktisk printet ude hos flere af vores ambassadører, der gav deres besyv med, og vi endte enige på denne model.

Printet bliver nu sendt som en digital vector fil (en "levende" fil) til vores leverandør, som kigger det igennem, screener for fejl og mangler osv. Da det er et AOP print (all over print), skal printet passe sammen på alle siderne, lidt ligesom et puslespil. sådan at ligegyldigt hvilken side du placerer printet ved siden af hinanden, så passer det. Tag selv et kig. Vi sender ligeledes Pantone farve koder, til valg af farver, så vi er sikre på at vi snakker "samme sprog". 

Og her ser I så første bud fra vores leverandør.

Og det ser jo rigtig godt ud. Det eneste her er, at jeg har rigtig svært ved at gennemskue størrelsen. Vores leverandør kunne den dag læse mine tanker, og der gik ikke mange minutter før jeg fik det næste billede.

Vi blev hurtige enige om, at halv størrelse vil blive rigtig godt, så det er de i gang med nu. Herefter modtager jeg nogle prøver til gennemgang. Jeg laver alle mulige tests af dem for at være sikker på at kvaliteten er ok. Herfra godkender jeg endeligt, evt med nogle kommentarer om rettelser, og så går de i gang med printet til den færdige kollektion.

Og lad mig lige indskyde, at hele farveprocessen selvfølgelig er 100% forsvarlig ifht deres helbred, alle farver er oeko-tex godkendte og uden skadelige kemikalier. - både når vi snakker print og selve indfarvningen af stoffet. (stoffet er GOTS certificeret).

Det bliver bare rigtig godt!

Blog posts

Read more
8 tips: Sådan skåner du dit tøj

8 tips: Sådan skåner du dit tøj

  Vi vasker generelt vores tøj for meget, og det er hverken godt for miljøet eller for tøjet. Tøjvask slider nemlig endnu mere end den daglige brug, men ingen har lyst til at gå i snavset eller il...
Pletfjerning - Længere levetid til dit tøj

Pletfjerning - Længere levetid til dit tøj

Nogle gange er det ikke slid som blive det endelige for dit tøj, men derimod genstridige pletter, som ikke lader til at forsvinde i vask. Derfor har vi lavet en udførlig pletfjernerguide, som forhå...
Scrunchie opskrift - DIY

Scrunchie opskrift - DIY

- DIY Scrunchies.Med vores guide kan du nemt sy dine egne scrunchies. Vær kreativ i både farve- og tekstilvalg og sæt dit helt eget præg på dine outfits. Du kan med fordel bruge stofrester, kun fa...
Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?

Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?

Hvordan definerer vi zero-waste/deadstock hos VACVAC studio? Og hvordan bruger vi det. Jeg har skrevet om det før, men jeg giver gerne en mere uddybet version - den får du her. Zero-waste er et eft...