Sommerens upcycle nederdel

 

 

Med kun 2 (muslin stof bleer eller andet), kan du lave sommerens favorit nederdel.

Og det er er nemt, også for dig, der måske ikke lige føler, at du har de bedste sy-evner. Det her kan du godt :-)

Jeg har brugt to normale stofbleer, og om de er lige 5cm større eller mindre, gør ingen forskel, så længe, at begge stofbleer er lige store. Ligeledes kan du klippe stof til, så det passer i størrelsen af stofbleer, så kan du følge denne guide.

Herunder kan du følge processen:

1. Begge stykker stof ovenpå hinanden. Klip nu et lige klip 2/3 af bredden, se billede. Det store stykke er længden på nederdelen -2,5 cm, så klip sådan, at du får den længde du gerne vil ha´.

 2. Sy først selv nederdelen sammen i siderne. Husk ret mod ret, altså at begge vrang sider vender ud ad. Sy en cm fra kanten, så du ender ud med cylinder form. Gør det samme med det lille skørt. Se billede. Herefter zig-zagger du de to rå kanter sammen foroven. Altså ligger det lille skørt yderst, ovenpå det store.Så de to cylindere bliver zig-zagget sammen foroven.

 3. Nu har du et stks kjole uden elastik. Vend vrangen ud på kjolen, så det lille skørt ligger inderst. Vend nu kanten rundt, sådan at du laver et ombuk på 2,5-3cm (alt efter hvor bred din elastik er. Du skal have ca 1cm til sømrum og plus 0,5cm mer bredde til tunnellen hvor elastikken løber. Altså er din elastik 1,5cm bred, skal tunnellen være 2cm. Og så plus den ene cm til sømrum.).Nu sætter du nåle i hele vejen rundt. Se billede.

4. Klar til at sy tunnel til elastik. Sy (næsten) hele vejen rundt, 1cm fra kanten(zigzag kanten). Du sakl holde ca 5 cm åben, til at få elastikken ind og rundt med. Se billede.

5. Nu til elastikken. Jeg bruger en god sikkerhedsnål i den ene ende. Den føres ind og rundt og vupti har du elastik i kjolen. Sørg for at have god længde på elastikken, så du kan nå hele vejen rundt at at skulle rynke alt for meget imens. 
Når begge ender er ude, hiver du indtil du har den størrelse du ønsker. Læg elastikken fladt mod hinanden og sy dem sammen 0,5-1cm fra ønskede længde. Og klip herefter. En god idé er lige at zigzagge kanten af elastikken, så den ikke løber. 
Sy nu de sidste 5 cm i linningen, som du mangler. Stræk elastikken ud, så stoffet er fladt, og sy.

VOILA! 

Hvis du bruger stof hvor kanterne ikke er lagt op, som det hedder, gør du det samme her som med tunellen til elastikken. Du bøjer stoffet om i ønsket længde, og syer. Evt zigzag kanten inden.

Jeg håber, at både du og den heldige ejermand/kvinde er glade for resultatet. 

 

Og godt gået! Du har nu givet nyt liv til gamle klæder.

 

Tilbage til blog