Indfarvning med kaffe

Kender I det, ens lyse yndlings uld body (eller anden naturlig fibre) har fået en plet som bare ikke kan komme af. Man nænner ikke at smide den ud, for standen er stadig perfekt. Men man kan heller ikke få sig til at give den videre, for sådan en brunlig eller gullig plet bliver ofte associeret med én ting (det er bare grød, det lover jeg ;) ). Det kan også bare være noget tøj som er blevet lidt træt i farven og trænger til en opfriskning. Vi har løsningen og den er let og sjov, og mild mod miljøet: Bryg en god stærk kaffe og brug den til indfarvning, resultatet bliver så flot! Det lover vi!

 

Det skal du bruge:

- 2 liter vand

- 8-10 spsk kaffe (jo mere kaffe jo mere farve)

- en balje/badekar (alt efter str på det du vil farve) 

- en ske til at røre med

Fremgangsmåde:

Kog vandet(eller tag varmt vand fra hanen), og bland kaffen i. Lad det afkøle lidt. Vand og kaffe blandes i baljen. Derefter ligges tøjet ned i kaffe-suppen. Det skal stå hvertfald 7-8 timer (gerne et døgn) og skal gerne røres jævnligt, når det lige passer. Dette er blot for at sikre sig, at alt stoffet får lige meget farve. Vaskes derefter og voila, den fineste naturlige farvning.

Et lille tip: Efter farvning, så kan du give dit indfarvnings projekt et lille eddike bad. Blot en times tid. Bland eddike og vand og lad det trække lidt. (du kan også vælge at give det en kortvask i maskinen med udelukkende eddike som "sæbe"). Dette er for at binde farven til fibrene, så du får en smuk farveægthed. 

Herefter kan du trygt skylle tekstilet, og tørre det. 

Som en anden måde kan du også lave en kande kaffe og lade tøjet trække i det. Den metode har jeg dog ikke selv prøvet, men har læst mig til, at andre har haft succes med det. 

Held og lykke med dit farveprojekt! 

 

 

 

 

 

 

Resultatet:

Tilbage til blog