Gurkemeje - sommerens farve!

Se nu lige den farve! Aldrig havde jeg troet at det ville blive så godt, og farven så intens.

Som skrevet før, syntes jeg er det er en genial måde, at give nyt liv til gammelt og på den måde forlænge brugstiden. Og det kan jo være hvad som helst. Pudebetræk, duge, tøj...

Og det er bare nemt! 

1. Læg dit tekstil i lidt eddikevand som det første. Min 15 min. Dette er for, at få fibrene til at åbne sig, så de bedre tager imod farve. 

2. Ca 5 spsk. gurkemeje pr 1 liter vand. Men det vil jeg mene ikke kommer sig så nøje, du kan justere det, så du selv bestemmer hvor meget og hvor lidt ifht. farve. Bland det sammen i en gryde og kog det op. Lad det koge i 1-2 min. Sørg for at al gurkemejen er rørt ud og der ingen klumper er.

3. Skru ned, så det simrer. Vrid dit tekstil, og ned i gryden med det. Lad det simre i 30min-1time. VIGTIGT: hvis det er uld du vil indfarve, skal du lade vandet køle af til maks 30 grader, ellers krymper det.

4. Rør godt rundt i det, så farven fordeler sig fint. Sluk, og lad det trække natten over. Jeg rører lige lidt i det, engang imellem, vender det lige, hurtigt hurtigt, du ved.

5. Lad suppen og tekstilet blive i gryden, og tilføj vand fra vandhanen direkte i, så du på den måde stille og roligt får det skyllet. Vær opmærksom på, at strålen ikke rammer stoffet, men bare gryden. Husk på, at det her gurkemeje farver voldsomt, så hav forklæde eller andet på, der evt. gerne må blive plettet, hvis uheldet skulle ske.

6. I eddike vand igen i et kvarters tid og så skal det stryges. Jeg læser alle steder, at det binder farven bedre. Altså, at farveægtheden bliver højere, når man stryger det efter. Det dufter dejligt af gurkemeje når du stryger. Og hav et viskestykke imellem tekstil og strygebræt, det afgiver en lille smule farve (erfarede jeg). Og vupti! Helt ny sommerfarve til sommergarderoben!

Når du vasker dem/den første gang, så vask alene, gurkemeje er som sagt virkelig heftig i farven.

Rigtig meget held og lykke med dit indfarvningsprojekt!

Tag os gerne i jeres projekter rundt omkring, vi elsker at se, at I bliver inspireret.

Tilbage til blog