Scrunchie opskrift - DIY

Scrunchie opskrift - DIY

- DIY Scrunchies.
Med vores guide kan du nemt sy dine egne scrunchies. Vær kreativ i både farve- og tekstilvalg og sæt dit helt eget præg på dine outfits. Du kan med fordel bruge stofrester, kun fantasien sætter grænser! 

 

Ved at sy dine egne ting kan du let upcykle og give dine kreationer dit eget personlige præg.

Den er venligst udlånt af @symaskiner.dk

SCRUNCHIES - how to

Det er ingen hemmelighed qua mit job og passion for mindre spild, at jeg ynder at sy scrunchies - de kan bruges på så mange måder, og mulighederne i dem er mange. Én ting er brugsfunktionen, hvor du både kan bruge den til håret, rundt om håndleddet, eller som pynt på en taske mm . - Det er også en god gave,  kreeret med kærlige tanker til modtager, en personlig gave, et lille unika. 

Sådanne gaver ynder jeg at få, jeg sætter pris på tiden der er brugt på den, at den er lavet til mig, ingen har en magen til, og at det lille stykke stof der ellers ville være endt som skrald, nu får et nyt brugsliv.

Faktisk laver min datter og jeg i år to adventskalendere med scrunchies til nogle vi har kær, for de ønsker sig det, og de vil allerhelst eje nogle der kommer fra vores hænder. Og så er det hyggeligt at sidde med symaskine, saks, en god podcast, noget varmt drikkelse og selvfølgelig stof. Apropos stof - Kig i gemmerne, det er ikke meget stof der skal bruges og ellers besøg genbrugsbutikker - det behøver ikke være afklippet metervare stof - det kan også være en bluse, dug eller andet du klipper op. 

 

Måske du har lyst til at kaste dig ud i det? - det er nemt, tager 15min, og et voila!

Herunder gratis opskrift, venligst udlånt af symaskiner.dk / VERITAS Nordic (Lur evt deres instagram for mange andre gode, og nogle gratis, idéer, rene godter)

 

Opskrift:

  • DIY Scrunchies.
  • Med vores guide kan du nemt sy dine egne scrunchies. Vær kreativ i både farve- og tekstilvalg og sæt dit helt eget præg på dine outfits. Du kan med fordel bruge stofrester, kun fantasien sætter grænser! 

 

  • Klip et stykke stof på 45 cmx 14 cm.
  • Fold stoffet på langs med vrangsiden ud af. Sy med 0,5 cm sømrum fra kanten. Start og slut 4 cm fra hver ende.
  • Vend vrangsiden ud.
  • Sy enderne sammen ret med ret, så scrunchien bliver samlet som en ring.
  • Klip et stykke elastik på 20 cm, og træk det gennem stoffet. Vind to knuder på elastikken og stram til.
  • Fold kanterne ned, og sy hullet sammen langs kanten. Færdig. 
  • Ved at sy dine egne ting kan du let upcykle og give dine kreationer dit eget personlige præg.

 

Rigtig god fornøjelse!

Signe

VACVAC 

 

 

Blog posts

Read more
8 tips: Sådan skåner du dit tøj

8 tips: Sådan skåner du dit tøj

  Vi vasker generelt vores tøj for meget, og det er hverken godt for miljøet eller for tøjet. Tøjvask slider nemlig endnu mere end den daglige brug, men ingen har lyst til at gå i snavset eller il...
Pletfjerning - Længere levetid til dit tøj

Pletfjerning - Længere levetid til dit tøj

Nogle gange er det ikke slid som blive det endelige for dit tøj, men derimod genstridige pletter, som ikke lader til at forsvinde i vask. Derfor har vi lavet en udførlig pletfjernerguide, som forhå...
Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?

Hvordan zero-waste, hvordan deadstock?

Hvordan definerer vi zero-waste/deadstock hos VACVAC studio? Og hvordan bruger vi det. Jeg har skrevet om det før, men jeg giver gerne en mere uddybet version - den får du her. Zero-waste er et eft...
Det dér med at udligne sit "fodaftryk"

Det dér med at udligne sit "fodaftryk"

  Jeg har i længere tid gået og tænkt hvor og hvordan VACVAC gerne vil gøre en forskel. Tidligere har vi støttet danske tiltag, men efter mange tanker er jeg kommet frem til, at det helt rigtige er...