Bæredygtighed

Hos VACVAC studio er bæredygtighed en af de vigtigste værdier. Og hvad er bæredygtighed så helt præcis? Det er et begreb der indeholder mange nuancer. Og vi vil hellere end gerne fortælle om, hvordan VACVAC studio arbejder med bæredygtighed igennem vores produktion af tøj.

Som udgangspunkt vælger vi altid certificerede kvaliteter, altså stof, der på den ene eller andet måde er produceret med mindre kemi og er skånsomt for miljøet.
Dog kan vi også vælge at gå “zero-waste” - altså, at bruge reststoffer. I vores øjne er det lige så fornuftigt, hvis ikke mere, at bruge stoffer der allerede eksisterer. På den måde skåner vi så absolut miljøet. Reststoffer kan sagtens være bæredygtigt certificerede, og er det tilfældet, er vi bare endnu mere glade.

VACVAC studio laver børnetøj og ud fra det grundlag har vi også, at gøre med en målgruppe, der ikke passer særlig godt på tøjet, men tværtimod ubevidst kræver kvaliteter der kan tåle lidt mere, da børn heldigvis altid vil være børn.

Og netop med børnetøj som udgangspunkt vil vi gerne kunne tilbyde vores kunder kvaliteter der holder, som kan vaskes igen og igen, og som også kan bruges af flere generationer. Lang holdbarhed ser vi også som ultimativ bæredygtighed.

Med dette for øje vælger vi nogle gange at tilføje fx elasthan eller andet stræk i kvaliteterne, da det er med til at holde bedre på fibrene i stoffet og derfor også formen og overfladen i tøjet. Ved at tilføre fx elasthan, vil der gå længere tid før der kommer “knæ” i bukserne, og bukserne kan måske så springe en vask over og endda “holde en dag ekstra”. Og netop bevare en pæn overflade og form, så det næste barn i rækken kan få lige så meget glæde af det pågældende stykke beklædning.

En ting er miljøet, men CSR (Corporate Social Responsibility) er en lige så stor del af det at producere bæredygtigt for VACVAC studio. Vi arbejder udelukkende med certificerede bæredygtige leverandører, som også fokuserer på CSR. Kort fortalt sikrer vi os på denne måde, at alle arbejdende omkring vores produktioner har tilgang til alle humanistiske fornødenheder, under hele arbejdsdagen. Og mere end det. De bliver behandlet godt. Det er endnu et ultimativt krav fra vores side, før vi vil samarbejde.

Vi bestræber os på til enhver tid, at videreudvikle os selv inden for netop bæredygtighed, da tekstilindustrien er skræmmende forurenende. Heldigvis er flere og flere med på idéen og vi håber og tror på en meget mere skånsom tekstilindustri i fremtiden. Ikke om en uge eller om et år. Men måske om 5-10 år.

Vi håber, og gør vores til, at vi bare med en smule stolthed i stemmen en dag kan videregive denne verden til vores børn, som vi alle i fællesskab har været med til at skabe på godt og ondt.