Hvordan zero-waste?

I har sikkert både hørt og set os bruge ordet zero-waste, men hvad betyder det og hvordan og til hvad bruger vi betegnelsen hos VACVAC studio?

Det er således, at vi ud fra nogle helt faste grundprincipper (som du kan læse lige her) producerer tøj til dig og dit barn. Du skal kunne købe tøj, til dig selv og dit barn, hos VACVAC studio med god samvittighed.

Zero-waste er helt basalt oversat til dansk - ingen spild. Og det er præcis det vi gør. Vi bruger stof, der ellers skulle være brændt, og med hjælp fra kyndige håndarbejdere, skaber vi VACVAC studio klæder, af netop "zero-waste fabric".

Dette er også forklaringen på, hvorfor vi nogle gange kun har 10stk af en bodystocking, og andre gange 30stk. For det er aldrig til at vide hvor meget stof der er at arbejde med. Vi tager det der er, og som udgangspunkt opkøber vi alle kg, af de udvalgte kvaliteter, da leverandøren ellers vil brænde de resterende fx 10kg, og så går fidusen lidt af.
Vi kan altså ofte blive tilbudt 5kg af noget og 20kg af noget andet. Og vores leverandør har heldigvis samme "sustainable mindset" som vi har, og sætter gerne hele deres systue i gang med 5 bodyer i en kvalitet/str, hvilket ellers hører sjældenhederne til, men fordi kan lide vores tankegang, og fordi de - selvfølgelig- også tjener nogle penge på noget de alligevel ville smide ud, er de med os. 

Vi er vilde med alle facetterne i det her. Vi bruger noget der allerede er, og sparer derfor miljøet for en masse unødig CO2, kemikalier osv. Og vi hjælper samtidig nogle vores leverandør med at tjene lidt ekstra penge til deres grønne omstilling, som koster dem voldsomt dyrt.

Så når du ser os bruge betegnelsen zero-waste er dette historien bag. Og lad mig så også lige understrege, at når du køber et produkt hos VACVAC studio, så har du noget helt specielt, noget der ikke er masse-produceret, og noget som kun meget meget få har magen til. Det har, i sig selv, også en særlig værdi.

// Signe

 

 

 

Zurück zum Blog