DIY Bloomers / Rompers

 

Sikke en stor interesse for disse bloomers!

Størrelsen er angivet til str 74/80/86. Det er jo selvfølgelig meget individuelt, hvordan de passer. Og alt efter hvordan dit barn er i str (det ved du bedst selv), så læg evt lidt til i bredden og højden, også hvis dit barn fx er str.92. Det kan du sagtens. Det er ret nemt at arbejde med, det mønster her. Og når du putter elastikker i, og rynker, passer du det til, så det passer dit barn. Sammenlign evt med andet fra garderoben.

Og her kommer de så;

Du skal bruge: Stof, saks, symaskine, elastik 0,5cm i vidden og tråd. Evt knapper.

VACVAC DIY BLOOMERS

1. Print mønsteret ud og klip ud (du kan downloade dit mønster i bunden af dette indlæg). Hvis dit barn er fx en god str. 86 eller derover, så gør mønsteret lidt større i siden og opadtil. Tillæg evt 2 cm. 

2. Fold stoffet så midten ligger til fold. Du kan også sætte to A4 ark sammen, og tegne mønsteret over, så det bliver fuldt, og ikke skal foldes, det er hvad du syntes er nemmest. Klip stoffet ud.

VACVAC DIY BLOOMERS

3. Sy side sømmen og skridtsømmen sammen, 1 cm inde. Husk at vende stoffet ret mod ret, når du syer. 

VACVAC DIY BLOOMERS

4. Nu skal du zigzagge kanterne, både dem du lige har syet sammen, og ben- og mave åbning. Ben og mave-åbning skal du ikke sy sammen, her skal du kun zigzagge kanten, så stoffet ikke "løber".Se evt billede nedenfor. (OBS, læs lige næste step inden du går i gang med step 4)

VACVAC DIY BLOOMERS

5.Benåbningen skal der lige "arbejdes" lidt med. Her mener jeg, at du skal prøve at arbejde kanten lidt større. Sømrummet er mindre i omkreds, end kanten på åbningen, derfor må du gerne prøve at hive lidt i stoffet - uden at rive det fra hinanden eller at rive side-sømmen op. Gør det gerne inden du zigzagger og også efter. Det er simpelthen for, at løbegangen til elastikken er nemmere at sy ordentligt.

6. Tid til løbegange til elastikken. Buk mavesømmen 2 cm-ish ned, og sy rundt. Husk at lade 2-3cm stå åben til elastikken. Buk lår/ben sømmen rundt, 1,5cm og sy. Også her skal du husk at lade et par cm stå åben. 

7. Frem med elastikken og rundt i løbegangene. Når jeg arbejder med så små løbegange, bruger jeg en sikkerhedsnål/pin fra fx hangtags - de er ret gode. Sæt den ene ende fast i sikkerhedsnålen og rundt i løbegangen, og så rynker du til, indtil du tænker, den er god. Både ved ben og mave.

8. Prøv dem evt lige på, inden du lukker helt til. Slå knuder, og sy de sidste cm i løbegangene, når rynken passer. 

9. VUPTI! Sommerbloomers klar. Nu kan du, hvis du vil, sy et par knapper i, en sløjfe, eller hvad du lige syntes. Lav dem til dine helt egne. 

VACVAC DIY BLOOMERS

 

RIGTIG GOD FORNØJELSE  - DOWNLOAD MØNSTRET NEDENFOR 

>> 

 

Zurück zum Blog