×

Ansvarlighed

80% af de mennesker, der arbejder i den globale tøjproduktion er, ganske tankevækkende, kvinder mellem 18 og 35 år. Mange af disse har selv børn, men kun forsvindende få har adgang til det mest nødvendige. For os handler det, at drive ansvarlig virksomhed, derfor grundlæggende om solidaritet. Det, at klæde vores børn godt på, bør nemlig ikke ske på bekostning af andre.

Hos VACVAC studio arbejder vi mangespektret med social og miljømæssig ansvarlighed - i tæt samspil med vores dygtige leverandører - men faktisk ser vi også vores forhandlere og kunder som en ufravigelig del af vores værdikæde. Faktum er nemlig, at vi, hver især, har enorm indflydelse, og som brand ved vi, at vi har et stort ansvar for at oplyse og skabe øget bevidsthed omkring vores tøjs påvirkning. Derfor søsætter vi i 2021 også en række projekter, der har til hensigt engagere dig - vi håber, at du har lyst til at være med.

“Vi må alle tage ansvar for at træffe de bedste beslutninger – såvel producenter som leverandører, detailhandel og forbrugere. VACVAC studio tager de første skridt og arbejder for en ordentlig og samvittighedsfuld produktion. Næste step er, at få forbrugeren med.” – Signe, ejer af VACVAC studio.

Vi nægter at gå på kompromis

Vi nægter at gå på kompromis med de fabriksansattes sikkerhed, løn og rettigheder. Forudsætningen for at sikre dette er imidlertid dokumentation, velvillighed og ordentlighed fra alle parter, og vores leverandører er derfor alle udvalgt på baggrund af deres åbenhed og sociale samt miljømæssige certificeringer og initiativer. Det er afgørende for os, at der er overensstemmelse mellem leverandørens værdisæt og vores, og at der er gensidig tillid, så vi sammen kan løse eventuelle udfordringer. Vores leverandører er eksempelvis, ligesom vi selv, GOTS-certificerede, hvilket betyder, at de har indvilget i at leve op til, og blive kontrolleret i henhold til, best practice for social såvel som miljømæssig ansvarlighed. Du kan læse mere om GOTS-certificeringen her.

”Vi arbejder ufatteligt tæt sammen med de mennesker, som syr vores tøj. Derfor er det også blevet en personlig kamp for mig at sikre, at de får anerkendelse, respekt og en ordentlig løn. For det fortjener de – de laver et umage stykke håndværk!” – Signe, ejer af VACVAC studio.

Certificerede og zero-waste kvalitetsmaterialer

Vores materialer falder indenfor to kategorier - certificerede og zero-waste. Fælles for materialerne er dog, at vi stiller høje krav til, hvordan de klarer sig i brug. Et godt eksempel på det første, er vores Better Basic-kollektion, der udelukkende består af GOTS-certificerede, økologiske materialer, mens vores merinoulds-styles er et godt eksempel på vores zero-waste linje, da vi her bruger overskuds-garner (et overskud, der også kaldes “deadstock”). Vi søger i øvrigt altid at minimere spild, hvor vi kan. De GOTS-certificerede materialer sikrer os, at der er stillet krav til alt fra økologisk dyrkning og anvendte kemikalier til spildevandsrensning og social ansvarlighed - hele vejen fra marken til VACVAC. Overskudsmaterialerne har til sammenligning den fordel, at de allerede er produceret og at vi ofte kan tilgå særlige kvaliteter - men her ligger også en stor opgave ift. at sikre, at der rent faktisk er tale om reelt spild, og ikke bare kalkuleret overproduktion. 

Find os i GOTS database lige her 

Holdbarhed og slowness

En stor del af vores ansvar ligger også i at producere tøj til et langt brugs-liv, så du forhåbentligt kan nøjes med at købe mindre, men bedre. Vi tester vores materialer og styles nøje, så vi ved, hvordan de klarer sig i f.eks. vask, og selvom vi kører henholdsvis en drenge- og en pigekollektion, er alle vores designs lavet, så de kan bruges på tværs af køn - og dermed nemt kan gemmes til en eventuel lillebror eller lillesøster. Vi lancerer to årlige kollektioner i flere drop, suppleret med enkelte styles i deadstock og eventuelle designsamarbejder som vores EGHOLM X VACVAC. Flertallet af vores styles går dog igen år efter år - Vi tror nemlig ikke på, at tøj bliver for gammelt, bare fordi sæsonen skifter.

Har du spørgsmål til, hvordan vi arbejder? I så fald, er du altid velkommen til at kontakte os på info@vacvac.dk

Opret ny konto

Har du allerede en konto?
Log ind istedet Eller Nulstille kodeord